+ 45 97 32 10 33

Artikler om Schuberts Minde

Der er i tidens løb skrevet meget om Schuberts Minde, både i lokale aviser og i landsdækkende medier. Her på siden har vi prøvet at gøre et beskedent udsnit af vores udklip og egne historier tilgængeligt for dig.

Endnu en elevplads til ung fra Schuberts Minde

18. marts 2016

I løbet af de næste 2 år, skal 19 årige Joachim Krogager Pedersen uddannes til kontorassistent, med økonomi som speciale. Aftalen er kommet på plads, som følge af det tætte samarbejde der er mellem Schuberts Minde og Bestseller. 08-05-2013

Læs mere

Schuberts Minde ærer Ib Melgård

18. marts 2016

Dagbladet Ringkøbing Skjern fortæller i denne artikel om unge fra Schuberts Minde som ærer Ib Melgård Lauridsens minde, som tak for en donation på 150.000 kr.

Læs mere

DER ER KRUMMER I DEN DRENG

31. maj 2013

Niklas Erler har et stort ønske om, at blive uddannet til bager, og derfor har han valgt at komme i 14 dages praktik hos Hvide Sande Bageri. Han er i forvejen medhjælper hos Hvide Sande Bageri i nogle weekender, men nu har han taget tyren ved hornene og møder op i bageriet ved nattetide, for…

Læs mere

HUMØRBOMBER I BLÅT

30. maj 2013

Når sagsbehandlere, forældre og andre kommer til møde på Schuberts Minde, er der altid kaffe og kage, eller måske en frokost klar til mødedeltagerne. I denne artikel følger vi arbejdet i køkkenet på en torsdag. Dagen er ikke valgt tilfældigt, den er valgt fordi torsdag er den dag, hvor der er stor buffet i spisesalen…

Læs mere

FREMTIDEN LIGGER PÅ LUR

27. maj 2013

Jannick Toft Svendsen har boet på Schuberts Minde i 5 år. Han har nu besluttet, at han vil rejse tilbage til sine forældre på Sjælland. Det er en svær beslutning for en ung mand, med både relationer og venner i Ringkøbing. Artiklen fortæller om hans tanker omkring det, at flytte fra Behandlingshjemmet.

Læs mere

Motorcykeltræf på Schubertsminde

9. maj 2013

Kristi Himmelfartsdag 2013, mødte MC Karavanen frem på Schuberts Minde. Et stort antal motorcykler var linet op på de grønne arealer. Lislott Blixt holdt festtalen. Læs mere i denne artikel fra dagbladet Ringkøbing Skjern, som blev bragt den 10. maj 2013.

Læs mere
kontakt

Schuberts Minde modtager donation på 150.000 kr.

3. maj 2013

Bente og Ib Malgård Lauridsens Fond har doneret 150.000 kr. til Schuberts Minde, til brug for opkvallificering af medarbejdere, samt indkøb at teknisk udstyr til børnene. Denne artikel blev bragt i Ringkøbing Dagblad den 3. maj 2013.

Læs mere
behandlingsmetoder

Lange løbeture renser hans sind

30. april 2013

Niklas elsker at løbe, han får renset sit hoved for dumme tanker og han synes han med god samvittighed kan spise et stykke chokolade bagefter. I denne artikel fortælles det om hans deltagelse i et halvmaraton i Berlin.

Læs mere

Intensivt sprogforløb på tysk børnehjem

18. april 2013

Simon Bjærre havde svært med det tyske sprog, derfor hjalp Schuberts Minde ham til et 5 dages ophold på et børnehjem i Tyskland. I løbet af perioden, fik Simon sproget frisket godt op.

Læs mere

Kongen af Aalborg i lære som leder, hos Bestseller

10. april 2013

Santi Oscar Hostrup var i sine barneår medlem af det hårde bandemiljø i Aalborg. Opholdet på Schuberts Minde har givet ham nyt lys i livet. Han er nu blevet ansat hos Bestseller i et tarainee forløb på 5 år.

Læs mere

Oplevelsestur for to – til Malta

4. april 2013

Efter lang tids opsparing, tog Casper og Mona i april måned til Malta. En tur Casper længe havde set frem til. Artiklen fortæller om Caspers oplevelse sim ferie på solskinsøen i Middelhavet.

Læs mere

Schuberts Minde på tur med DFDS

4. april 2013

Artikel skrevet af Josephine Emilie Hansen, der selv bor på Schubetts Minde. Artiklen handler om en tur med DFDS til england, og mødet med danske landsholdsspillere fra Ajax Amsterdam.

Læs mere

Artikel fra Bestsellers Personaleavis om praktiforløb

19. november 2012

Josephine Emilie Hansen har været i praktik hos Bestseller i Brande. Det kom der er lille artikel ud af i virksomhendens personaleblad.

Læs mere

Ung fra Schuberts minde, i lære som kok

26. marts 2012

Nicklas Nielsen har boet mange år på Schuberts Minde, i dag er han igang med en kokkeuddannelse på Sandgaarden i Søndervig.

Læs mere

Veteranbilernes dag på Schuberts minde

19. juni 2006

Folkene bag ringkøbingløbet inviterede alle børn og voksne fra Schuberts Minde på tur i vetaranbiler til Hee familie- og fiskepark. Niels Jørgen Kanneworff fra løbet var begejstret for de mange glade ansigter.

Læs mere

Halvdelen af livet på børnehjem

1. november 2003

Artikel fra Ringkøbing dagblad. Martin Mohr Dahl var på vej til at tabe tråden i et godt liv. I artiklen er han 19 år, og beskriver sammen med sin mor forløbet omkring hans flytning til Schuberts Minde.

Læs mere

Karina tabte sig 40 kg. på Schuberts Minde

26. juni 2003

En artikel er fra Familiejournalen, hvor historien om Karina fortælles. Efter flere års mobning, har hun fået støtte og opbakning fra Schuberts minde til et nyt og bedre liv.

Læs mere

Inviteret af Pinnochio til Big Brother træf

6. december 2001

150 børn og unge fra behandlingshjem i hele Danmark, var inviteret til København af børnehjælpsforeningen Pinnochio. Her fik de autografer af både Cosmo, Sverre og Sheila fra Big Brother Showet.

Læs mere

Sommerfest med Grease musical

13. august 1998

Børnene på Schuberts Minde, havde for første gang forberedt et festligt indslag til den traditionelle fest. Sommerfesten samlede 90 deltagere, som var begejstret for børnenes opførelse af Grease.

Læs mere

På tur med Kaj Bo Rasmussen (Pinnochio)

15. marts 1998

Kaj Bo Rasmussen driver en genbrugsforretning i København. Overskuddet herfra bruger han til at forsøde livet for børn og unge på plejehjem. I denne artikel fra Ude & Hjemme, beskrives en tur til København for 27 børn og 13 voksne fra Schuberts Minde.

Læs mere

Mindekrans for Carl Matildur Schubert

11. december 1997

Allerede i 1996 indførte forstander Jørn Birk Nielsen, at børn fra Schuberts Minde hvert år skal mindes Carl Matildur Schubert, ved hans gravsted på Ringkøbing kirkegård. Efterfølgende afholdes en lille reception.

Læs mere

Grundlovsfest på Schuberts minde

5. juni 1962

I artiklen kan man læse, at der på dagen var ualmindeligt smukt vejr, og at grundlovsfesten var besøgt af over 1.000 mennesker. Forstander Kjærgaard Jensen bød velkommen og hovedtaleren var pastor Bork Hansen fra Løgumkloster.

Læs mere

Artikel om indvielsen af Schuberts Minde

1. juni 1951

Det nye hjem kostede 480.000 kr, hvorfra hovedprioriteten stammede fra Købmand Schuberts legat. Blandt gæsterne var så fine gæster som: Socialminister poul Sørensen og kirkeminister Jens Sønderup.

Læs mere

Godt, men tarveligt hjem for børnene

1. juni 1951

Ringkøbings borgmester, Marius Pedersen, mindede tilhørerne om at Schuberts mening var, at hans legat skulle yde fattige og forældreløse “et godt og sundt, men tarveligt hjem”. Han understregede, at anbragte børn ikke måtte stilles bedre, en børn der boede hjemme.

Læs mere