+ 45 97 32 10 33

Je suis Paris

IMG_20160508_105447

Paris c’est la vie.

Endelig blev det tid til at drage til Paris. Vi har glædet os længe til denne tur.

Vi kan nu se tilbage på en uge, spækket med fantastiske oplevelser.

Med rysten og bæven går Lasse og Martin ind i den elevator der skal bringe dem helt til tops i Eiffel Tårnet. Overvindelsen har været stor, men belønningen ved nu, at kunne se ud over hele Paris er overvældende. Heroppe fra kan vi se alle de steder, vi i ugens løb har besøgt.

Jo, det var os, der for blot få dage siden, spadserede rundt i kuplen af Sacre Ceur på “bjerget” Mont Martre. Og der til venstre, skimter vi lige spidsen af glaspyramiden, som ledte os ind i verdens største museum, Louvre, hvor vi med kyndig hjælp og undervisning, blev gjort klogere på de ti allerstørste mesterværker, af vores personlige guide, Louise Sandager. Tro det eller ej, men Mona Lisa blinkede lige til os, inden vi forlod hende.

Ikke alt lader sig betragte fra tårnets top. Meget af tiden har vi tilbragt i skyggerne under jorden. Når vi har været forkælede med 27 grader og høj solskin hele ugen, er det svalende for en stund, at gå i de kølige gange, under de parisiske gader, inden vi lader os opsluge af metroen, på vej til næste destination.

Når livsglæden blev for stor, måtte vi sætte livets eksistens i perspektiv og vi besøgte derfor seks millioner afdøde franskmænd, klædt af til knoglerne i Katakomberne. Men vi lever, så i halsbrækkende tempo, kørte vi i en time gennem Paris’ gader i eldrevne tuk tuk’er for at dinere på den bedsteborgerlige restaurant, Le Coupole. Her behandles alle gæster ens, om du er Henning eller Hemmingway.

Man gør ikke en tur til Paris, uden at hilse på Pluto, Minnie og Fedtmule, hvor vi sammen med 100.000 andre mennesker, lod os fortylle af Disney’s magiske verden.

Vi sidder nu i bussen hjem og drømmer os tilbage til det søde liv i Paris.